GFI-SGI-3-LPG-SystemGFI-SGI3-LPG-System
 
GFI Control Systems (Voormalig Teleflex GFI - Koltec - Necam - AG) heeft een nieuw toonaangevend LPG-systeem ontwikkeld: Het GFI SGI-3.
Met de gecombineerde kracht van twee vooraanstaande fabrikanten van LPG systemen, is GFI erin geslaagd om een technologisch geavanceerd sequentieel LPG injectiesysteem te ontwikkelen. Het GFI LPG systeem is compatible met de nieuwste motormanagementsystemen en voldoet ruimschoots aan de strengste regelgevingen.
 
Kwaliteit en gebruiksgemak
Het nieuwe GFI sequentiële LPG injectie systeem SGI-3 is gebaseerd op de doorontwikkeling van hoofdcomponenten die al jarenlang met succes aan de automobielindustrie worden geleverd. Hierdoor is de kwaliteit en levensduur gewaarborgd en zult u lang voordeel en plezier beleven aan het rijden op autogas.
 
Techniek
Het GFI SGI-3 systeem is specifiek ontwikkeld voor toepassing op de huidige en toekomstige generaties benzinemotoren. Als basis wordt het zogenaamde master-slave systeem toegepast: het SGI-3 LPG systeem volgt nauwgezet het benzinesysteem. De door het benzinesysteem berekende benzine-inspuiting wordt door de SGI-3 computer "vertaald" naar de benodigde hoeveelheid LPG. Deze wordt vervolgens in de gewenste cilinder geïnjecteerd. Het benzinesysteem blijft dus volledig operationeel en zorgt indirect ook voor de gasdosering. Door deze samenwerking blijven alle controlerende en sturende functies (o.a. E-OBD) van de moderne auto gehandhaafd en wordt een storingsvrije werking van het GFI LPG-systeem gegarandeerd..
 
Elk GFI SGI-3 systeem wordt specifiek ontwikkeld voor een bepaald type auto, waardoor driveability, verbruik en emissies optimaal zijn. (Veelal zijn de systemen eerst door de importeur getest voordat deze vrijgegeven worden.) Door het selecteren van de optimale LPG tank blijft de kofferruimte beschikbaar en beschikt u toch over een ruim toereikende actieradius.
 
De SGI-3 gascomputer zorgt ervoor dat de auto altijd op benzine start en na een korte tijd, afhankelijk van de motortemperatuur, automatisch en onmerkbaar op LPG overschakelt. Bij een lege LPG tank schakelt het GFI LPG systeem automatisch terug naar benzine en wordt de bestuurder gewaarschuwd.
Bepaalde automodellen vanaf het modeljaar 1995 kunnen als G3 worden ingebouwd met GFI LPG systemen. Zie de LPG G3 Tabel