Landi_LSI_Gas_Injection
 

Het LANDI Sequential Injection (LSI) gassysteem

Het Landi LSI LPG systeem is één van de meest moderne autogassystemen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het betreft zoals de naam al aangeeft een sequentieel volg LPG injectiesysteem, wat inhoudt dat voor elke cilinder de juiste hoeveelheid gas wordt gedoseerd.

Het Autogas systeem gebruikt de benzine-injectorsignalen als hoofdingangsignaal voor het bepalen van de juiste hoeveelheid in te spuiten gas die elke cilinder van de motor op dat moment nodig heeft.

Het Landi LSI LPG systeem start normaal gesproken altijd op benzine en wanneer de motor loopt, de keuzeschakelaar op de gasstand staat en de juiste motortemperatuur is bereikt, zal de gasrekeneenheid het juiste moment kiezen om over te schakelen naar LPG.

Als eerste zullen de afsluiters op de LPG tank en de drukregelaar worden geopend, waardoor het nog vloeibare LPG in de drukregelaar zal verdampen. De gasdruk zal afgeregeld worden op 1 bar overdruk, waarna het LPG de drukregelaar verlaat om daarna gefilterd te worden in het gasfilter. Daar vanuit stroomt het gas naar de gasinjectorrail om het gas te verdelen over de injectoren. Vanaf dit moment worden de benzine-injectoren door de gasrekeneenheid onderbroken en worden de gasinjectoren in plaats daarvan geactiveerd. De motor draait vanaf dit moment op gas.

Om de hoeveelheid te injecteren LPG te bepalen, volgt de gasrekeneenheid het benzine-inspuitsignaal van de originele rekeneenheid en rekent deze tijd om naar een gasinjectietijd. Dit wordt het volgprincipe of slave-principe genoemd. Bovendien werkt het Landi LSI LPG systeem ook volgens het "same cylinder" principe, wat betekent dat de gasinjectietijd wordt bepaald aan de hand van de benzine-injectietijd van dezelfde cilinder en omwenteling. Zo wordt de gasinjectietijd voor bijvoorbeeld cilindernr. 1 bepaald op basis van de benzine-injectietijd van benzine-injectornr. 1 van hetzelfde moment. Hierdoor doseren de gasinjectoren de correcte hoeveelheid gas voor elke cilinder.

Bepaalde automodellen vanaf het modeljaar 1995 kunnen als G3 worden ingebouwd met Vogels Autogas Systemen.

 
Landi_LSI_LPG_Injection
 
COMPONENTEN:
Landi Renzo Omegas ECULandi Renzo Injector RGI MED GI25-65 - Medium (Zwart) - Losse LPG InjectorLandi Renzo Omegas Injectorrail Landi Renzo Omegas Schakelaar Landi Renzo Omegas Verdamper LPG Verdamper Landi Renzo LI02 LPG Verdamper Landi Renzo LI10 Normal LPG Drooggas Filter MED aluminium wegwerp FL-ONE aansluitingen 2 x 14mm