Vialle LPG systems Gas LPI

 
 

Vialle Alternative Fuel systems

Vialle Alternative Fuel Systems B.V. is technologisch marktleider op het gebied van ontwikkeling en productie van alternatieve brandstofsystemen. Het bedrijf is actief in Autogas (LPG)-, dieselblend-, aardgas- en DME-technologie.

Vialle produceert en distribueert ondermeer het geavanceerde LPi-autogassysteem (vloeibaar LPG-injectiesysteem), dat momenteel met name in de personenauto's wordt toegepast. Een LPi-autogassysteem onderscheidt zich door uitstekende prestaties, geen onderhoud en zeer hoge betrouwbaarheid.
 
Vialle heeft samen met BK-GAS het concept gasFX ontwikkeld en levert in Nederland LPi-autogas- pakketten, die bestaan uit een ingebouwd LPi-autogassysteem, service, garantie en brandstofkorting, aan zowel de particuliere- als de zakelijke markt in Nederland.
 
De LPi-autogassystemen worden in vele markten geleverd, zowel via het netwerk van LPG inbouwcentra, alsmede in samenwerking met auto-importeurs en autofabrikanten.
 
 
Vialle volgt nauwlettend de ontwikkelingen binnen de automotive branche zodat zij steeds in staat is om de klant een optimaal werkend autogassysteem aan te bieden.
 
Vialle LPG systems LPI Gas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Historie
Vialle kent een lange historie. Zij startte in 1967 met de import van onderdelen voor autogasinstallaties uit Italië. Door de oliecrisis in de 70'er jaren maakte Vialle een enorme groei door en werd zij binnen Nederland al snel marktleider op het gebied van autogasinstallaties. Een positie die het bedrijf nu nog vervult. In minder dan 15 jaar groeide het bedrijf uit van een handelsonderneming naar een producent met een zeer omvangrijke ontwikkelafdeling.
 
Door de sterk toenemende interesse van automobielfabrikanten en de hoge eisen van de berijders, werden de productieactiviteiten in de 90'er jaren stapsgewijs uitbesteed aan derden, waardoor Vialle zich nog beter kon richten op haar kernactiviteit, haar ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van de kwaliteit.
In 2002 vestigde Vialle zich aan de Leemkuil 7 te Eindhoven. Hier wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van de LPi-, de aardgas- alsmede de DME-technologie.
 
Vialle levert de volgende LPG-systemen:
 
Bepaalde automodellen vanaf het modeljaar 1995 kunnen als G3 worden ingebouwd met Vialle LPi.