Vogels Autogas VGI

Het Vogels Gas Injection (VGI) gassysteem

Het Vogels VGI is één van de meest moderne autogassystemen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het betreft een sequentieel volg LPG injectiesysteem, wat inhoudt dat voor elke cilinder de juiste hoeveelheid gas wordt gedoseerd.

Het VGI LPG systeem gebruikt de benzine-injectorsignalen als hoofdingangsignaal voor het bepalen van de juiste hoeveelheid in te spuiten gas die elke cilinder van de motor op dat moment nodig heeft.

Het VGI LPG systeem start normaal gesproken altijd op benzine en wanneer de motor loopt, de keuzeschakelaar op de gasstand staat en de juiste motortemperatuur is bereikt, zal de gasrekeneenheid het juiste moment kiezen om over te schakelen naar LPG.

Als eerste zullen de afsluiters op de LPG tank en de drukregelaar worden geopend, waardoor het nog vloeibare LPG in de drukregelaar zal verdampen. De gasdruk zal afgeregeld worden op 1 bar overdruk, waarna het gas de drukregelaar verlaat om daarna gefilterd te worden in het gasfilter. Daar vanuit stroomt het LPG naar de LPG injectorrail om het gas te verdelen over de injectoren. Vanaf dit moment worden de benzine-injectoren door de gasrekeneenheid onderbroken en worden de gasinjectoren in plaats daarvan geactiveerd. De motor draait vanaf dit moment op LPG.

Om de hoeveelheid te injecteren gas te bepalen, volgt de gasrekeneenheid het benzine-inspuitsignaal van de originele rekeneenheid en rekent deze tijd om naar een gasinjectietijd.

PROFESSIONELE LPG G3 inbouw vanaf 1595,- klik hier

 
vogels_vgi_lpg_injectie
1 Keuzeschakelaar / User interface
2 Gasrekenheid
3 LPG Drooggasfilter
4 LPG Verdamper / drukregelaar
5 Gasinjectorrail met druk-/temperatuursensor
 
 
Bepaalde automodellen vanaf het modeljaar 1995 kunnen als G3 worden ingebouwd met Vogels Autogas Systemen.