Autogas LPG leidt tot lagere autokosten.

Autogas LPG is minder milieubelastend en goed verkrijgbaar.

Kortom: Autogas is een aantrekkelijke autobrandstof.

Voordelen
Rijden op LPG, betekent kiezen voor een voordelige én schone brandstof. In Nederland hebben zo'n 225.000 automobilisten deze slimme keuze gemaakt. Zij profiteren iedere dag van de voordelen die autogas biedt:

PROFESSIONELE LPG G3 inbouw vanaf 1595,- klik hier

Lagere autokosten
Rijden op autogas is een stuk voordeliger dan rijden op benzine of diesel. Dit komt vooral doordat er op autogas veel minder accijns wordt geheven dan op benzine en diesel. Wie autogas tankt, rijdt na inbouw van een LPG-systeem vanaf zo'n 12.000 kilometer per jaar goedkoper dan op benzine.
Indien u een auto koopt, die al beschikt over een LPG-systeem, bent u al vanaf zo'n 4.000 kilometer per jaar voordeliger uit dan met benzine. Rijden op autogas is altijd voordeliger dan het rijden op diesel. Duizenden automobilisten merken dit dagelijks aan de pomp. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe groter uw besparing! Daarom is autogas (LPG) in Nederland zo populair.

We wensen u een veel Autogas-kilometers toe!G3-systemen
Zogenoemde "G3" (3e generatie) installaties worden gesubsidieerd via de wegenbelasting, deze is voor "G3" auto's aanzienlijk lager dan voor bijvoorbeeld auto's met een dieselmotor.

Voor meer informatie over de G3 regeling zie het onderwerp "Wat is de G3 regeling".
Geen nadelige invloed op onderhoud
Het gebruik van autogas heeft geen nadelige gevolgen voor het onderhoud, ook al wordt wel eens anders beweerd. Wel gebruikt een aantal automerken uit kostenoverwegingen ongeharde kleppen in de cilinderkop. Hier heeft uw autogas installateur weer oplossingen voor in de vorm van een klepsmeer systeem.

NGK Platina Power Bougies in de www.bougiewebshop.nlMinder milieubelastend
Autogas is minder schadelijk voor het milieu dan benzine en diesel. Rijden op autogas resulteert in een 10-15% lagere CO2-uitstoot dan rijden op benzine. Daarnaast draagt rijden op autogas direct bij aan een betere luchtkwaliteit. Uit TNO onderzoek blijkt dat de uitstoot van stikstofdioxiden (NOx) bij autogas maar liefst 37 keer minder is dan bij diesel en de helft minder dan bij benzine.
Autogas heeft een paar bijzondere eigenschappen. Autogas heeft bijvoorbeeld een hoger octaangetal meer dan (100 RON) dan superbenzine (98 RON) en Euro loodvrij (95 RON). Dankzij dit hogere octaangetal komt autogas gelijkmatiger tot ontbranding. Autogas verbrandt bijna zonder afvalstoffen en is dus veel schoner. Dit komt doordat het een laag zwavelgehalte heeft en, in tegenstelling tot andere brandstoffen, geen extra toevoegingen nodig heeft voor de kwaliteit. Dankzij de volledige verbranding komen geen etsende zuren vrij. Ook is er geen koolafzetting. Zo blijft de motor langer schoon en heeft deze een langere levensduur.
Daarnaast komt bij autogas nauwelijks uitstoot van fijnstof voor, terwijl dit bij diesel een groot probleem is. De uitstoot van schadelijke roetdeeltjes (fijnstof, PM10) is met autogas bijna 10 keer minder dan bij diesel en bijna anderhalf keer minder dan bij benzine.

Goed verkrijgbaar
Autogas wordt al meer dan 50 jaar verkocht in Nederland en heeft een landelijk dekkend netwerk van verkooppunten. Hier is autogas verkrijgbaar bij meer dan 2.000 tankstations.

Veiligheid & techniek
Moderne autogassystemen zorgen ervoor dat de tank altijd slechts voor 80% wordt gevuld. Hierdoor wordt uitzetten van de vloeistof door hoge temperaturen opgevangen. De rest van alle componenten van het gassysteem voldoen aan strenge Europese regelgeving ECE-R67-01 genaamd. De inbouw van het LPG-systeem is ook aan strenge nationale regelgeving onderhevig, hierop wordt streng toezicht gehouden door de RDW.
Uw auto met LPG-installatie is minimaal zo veilig als een vergelijkbare auto met een benzine- of dieselmotor.

Rijden op autogas is dus een eenvoudige en direct toepasbare manier om meer verantwoord auto te rijden.