LPG Tanks

 

Er zijn velen typen, vormen en maten van LPG-tanks. We zullen hier de verschillende types benoemen en toelichten.

Als eerste kunnen we LPG-tanks in twee hoofdgroepen opsplitsen, te weten LPG-Damptanken en LPG-tanken met vloeibare afname die bedoeld zijn voor auto's op LPG.

 

LPG-Damptanks:

Dit type tanks wordt met name gebruikt in campers of ander mobiele oplossing om op LPG te kunnen koken. Uit deze tanks komt het gas in dampvorm (dus niet vloeibaar) doordat het gas aan de bovenkant wordt afgenomen. Op de tank of ergens voor het kooktoestel wordt een drukregelaar geplaatst die de druk reduceert en afregelt op de benodigde druk.

Damptanks zijn in de meeste gevallen cilindervormig. De diameter en lengte van de tank kan variëren waardoor er tanks met verschillende tankinhoud bestaan.

Hier zijn enkele voorbeelden:

Staande LPG Damptank staal 27L - Hervulbaar met bajonet aansluiting   LPG Damptank Cilindrisch 25L (200 x 884) Voor o.a. Campers

        Staande LPG-Damptank                          Cilindertank Damptank 70 Liter

Een overzicht van de verschillende maten en types LPG-Tanks vindt u hier: https://www.lpgwebshop.com/content/28-lpg-damptanks

-----------------------------------------------------------------------------------------------

LPG-tanks voor auto's op LPG

Ook deze groep is weer verder onder te verdelen in subgroepen. (LPG-ringtanks met 4 losse appendages, LPG-ringtanks met Multivale, LPG-Cilindertanks)

 

LPG-ringtanks 4 gats met 4 losse appendages

Dit type LPG-Ringtank is voorzien van 4 losse openingen voor het plaatsen van de LPG-appendages of LPG-veiligheidskleppen.

Een LPG-Ringtank heeft ongeveer de vorm van een wiel en is om deze reden geschikt voor plaatsen op de plek van het reservewiel. Dit kan zowel in de auto zijn in de zogenoemde wielbak of onder de auto als het reservewiel onder de auto hangt. In dit tweede geval spreekt men van LPG-onderbouw.

De afmetingen van de LPG-Ringtank zijn afhankelijk van de ruimte die de auto beschikbaar heeft. Het gaat hier om de diameter van de tank / reservewiel en de hoogte van de LPG-Ringtank / diepte van de reservewielbak of de breedte van het reservewiel.

LPG Ringtank 45L 600 x 200 - GWZM 4 Gats incl. appendages en tankkast Hier als voorbeeld een Ringtank van 53 Liter

Hier vindt u een overzicht van de beschikbare maten en afmetingen van dit type tank: https://www.lpgwebshop.com/content/25-LPG-RINGTANKS-4-gats

 

LPG-ringtanks met Multivale

Dit type LPG-Ringtank heeft één opening in het centrale deel van de LPG-Tank waar een zogenaamde Multivalve gemonteerd wordt. Een multivalve is een module die alle veiligheidskleppen geintegreerd heeft in één geheel.

Een LPG-Ringtank heeft ongeveer de vorm van een wiel en is om deze reden geschikt voor plaatsen op de plek van het reservewiel. Dit kan met dit type LPG-Ringtank alleen in de auto zijn in de zogenoemde wielbak. Dit type Ringtank is niet geschikt voor montage onder de auto.

LPG Ringtank GZWM 33 Liter - 565 x 180 - MultiValve compleet Hier een voorbeeld van een Multivalve Ringtank van 45 Liter

Hier vindt u een overzicht van de beschikbare maten en afmetingen van dit type tank: https://www.lpgwebshop.com/content/26-lpg-ringtanks-multivalve

 

LPG-Cilindertanks

Dit type LPG-Cilindertank is voorzien van 4 losse openingen voor het plaatsen van de LPG-appendages of LPG-veiligheidskleppen en is geschikt voor auto's die op LPG rijden.

Een LPG-Cilindertank heeft de vorm van een cilinder (zoals de naam al aangeeft) en wordt vaak gebruikt om te plaatsen in de kofferruimte van de auto. Deze of dwars in de kofferruimte geplaats of in de lengte aan de linker of de rechter kant van de auto. Dit algelang de wensen van de klant.

In het geval dat de auto een pick-up is, wordt dit type LPG-Tank in de laadruimte geplaatst.

De afmetingen van de LPG-Cilindertank zijn afhankelijk van de ruimte die de auto beschikbaar heeft. Het gaat hier om de diameter en de lengte van LPG-Tank. Er zijn LPG-Cilindertanks beschikbaar van 30L tot zelfs 230L.

LPG tank Cilindrisch 80L (360 x 892) - LPG-Tank incl. appendages en tankkast

Hier vindt u een overzicht van de beschikbare maten en afmetingen van dit type tank: https://www.lpgwebshop.com/content/27-lpg-cilindertanks