Wat zijn de LPG inbouw mogelijkheden in mijn auto?

Er zijn diverse LPG systemen en LPG inbouw mogelijkheden. De keuze van het type- en merkgassysteem is afhankelijk van het automerk en het type benzinesysteem.

Type gassystemen:
- Traditioneel Mixer Gassyteem
- Geregeld Mixer Gassysteem
- Gas injectie (Multipoint / Sequentieel)

LPG G2 systeem (RDW certificering voor geregelde gassystemen)
De G2 installatie is de 2e generatie LPG systemen. Dit kan een gas venturi systeem, of een (dampgas) injectie systeem zijn. De autogas apparatuur wordt doorgaans geplaatst in motor voertuigen met geregelde katalysator. De apparatuur kan gelijk zijn aan deze van de G3 installaties maar genieten niet het fiscale voordeel, omdat het voertuig niet aan de ECE94-12 emissie eisen voldoet. Of niet getest is bij een erkende keuringsinstantie.

PROFESSIONELE LPG G3 inbouw vanaf 1595,- klik hier

De G3-regeling is de naam voor een korting van 318 euro per jaar op de houderschapsbelasting. De G3-regeling geldt voor alle automobilisten, die een zogenaamde G3-installatie in hun auto hebben ingebouwd. G3-installaties zijn gecertificeerde autogasinstallaties, die dankzij het gebruik van moderne technologie aan de emissie-eisen voldoen. De G3-regeling is alleen van toepassing op auto’s, die op deel 1 van het kentekenbewijs de brandstofcode ‘G3′ hebben staan, of die onder de aanduiding ‘Gasinstallatie’ de vermelding ‘G3′ hebben staan. Meer info over de G3-regeling

Moderne autogasinstallaties zijn ingewikkelde, door elektronica aangestuurde systemen. De LPG-installatie moet bovendien naadloos samenwerken met de motormanagement systemen in de moderne auto. Een professioneel en erkend inbouwbedrijf zorgt voor een veilige installatie, minieme kans op storingen, gedegen onderhoud en goede voorlichting. Er zijn diverse soorten en merken autogasinstallaties.

NGK Platina Power Bougies in de www.bougiewebshop.nl

Tanksituaties
Voor het plaatsen van de LPG-tank bestaan verschillende mogelijkheden Voor het merendeel van de auto's geldt dat inbouw van de LPG-tank plaatsvindt op de plaats van het reservewiel. U behoudt hiermee de maximale kofferruimte. In veel gevallen kan de LPG-tank zelfs onder de originele afdekplaat gemonteerd worden.
Ook kunt u kiezen voor een maximale actieradius door een zo groot mogelijke LPGtank te plaatsen.

LPG_cilindertank_Inbouw LPG_ringtank_inbouw LPG_ringtank_onderbouw

LPG Cilindertank dwars inbouw LPG Ringtank inbouw LPG Ringtank onderbouw

Verder zijn er fraaie oplossingen om de tankdop onzichtbaar weg te werken; bijvoorbeeld achter het nummerbord of achter de benzineklep.